iCON Foundation Equipment, BV
iCON Foundation Equipment, BV
Email info@iceicon.nl

Over iCON Foundation Equipment

iCON is verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van trilblokken en powerunits voor alle Eurpese landen. iCON wordt hierbij ondersteund door haar dealernetwerk in Polen, Duitsland, Engeland, Italie, Turkijke en Polen. Onze trilblokken en powerpacks worden grotendeels ingezet bij offshore projecten, wegenbouw, waterwerken, windmolenparken, aanleg van bruggen en gasleidingen en andere soorten infrastructuur.
 
De trilblokken van iCON worden ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met ICE inc. in Amerika. De powerunits worden gemaakt door de firma Hycos te Raamsdonksveer. Vanzelfsprekend zijn zowel de trilblokken als powerpacks CE gecertificeerd.
 
iCON biedt deskundig advies en hulp voor moeilijke hei- of (gecompliceerde) funderingsprojecten. Wij bieden daarbij volledige klantenondersteuning en met behulp van onze ruime selectie trilblokken is er voor elk funderingsvraagstuk wel een passende oplossing beschikbaar.
 
Een iCON trilblok staat bekend om haar betrouwbaarheid en enorme kracht. iCON heeft haar eigen test faciliteiten voor al haar producten. Dit betekend dat elk trilblok en powerpack uitgebreid is getest voordat deze wordt uitgeleverd aan de klant. Daarnaast bevindt zich in Raamsdonksveer het Europese magazijn voor reserveonderdelen. Alle reguliere onderdelen zijn altijd op voorraad. Daarmee kan een 24 uur leveringsgarantie van spares naar de klanten toe worden gegarandeerd.

 

Over Hycos
Hycos is een samentrekking van Hydraulic & Control systems, wat duidelijk maakt waar de  competenties liggen. Hycos is gespecialiseerd in maritieme hydrauliek. Hycos ontwerpt, bouwt en installeerd hydraulische installaties op het water of langs de waterkant over de hele wereld. De meeste daarvan zijn custom built en komen in direct overleg met haar klanten tot stand.

De variatie in de door Hycos geleverde systemen is groot, zoals; het bouwen van aandrijvingen voor kranen, lieren, hefinstallaties, pompen, trilblokken, heihamers en boorinstallaties.  Daarnaast bouwt Hycos veel diesel gedreven powerpacks, in vermogens van 5 tot 1000 kW, waaronder velen voor iCON Foundation Equipment. 

Hycos heeft een team van 35 mensen waarvan 10 engineers en 18 werkplaatsmensen die deels als buitenmonteur worden ingezet.